BBA Academy

Een goede muzikale opleiding in een leuke sfeer

Bij een muziekopleiding van Big Band Apeldoorn zorg je zelf voor een instrument. De docenten kunnen je adviseren bij je keuze voor een bepaald instrument. De lessen worden verzorgd door goed opgeleide mensen die met veel plezier en passie hun eigen vaardigheden doorgeven aan anderen. De lessen variëren van 20 minuten tot een half uur.

Beginnende muzikanten

Na een paar lessen kun je al meedoen met een jeugdorkest van de bigband. Het leuke aan samenspelen in een orkest is dat je leert samenwerken. Je moet op het goede moment je partij spelen en goed luisteren naar je medemuzikanten.

Gevorderde muzikanten

Heb je al wat meer ervaring, of wil je je verbeteren in bijvoorbeeld improviseren of lead spelen, dan kun je lessen volgen die daar speciaal voor worden ingevuld. En je kan het geleerde direct in praktijk brengen bij de bigband!

De lessen worden op een leuke en speelse manier gegeven. Vaak met een begeleidende cd erbij, of de docent(e) speelt met je mee. Ook met vragen over het instrument of als er iets een keertje niet lukt, kun je bij hen terecht. Je leert zo ook snel en gemakkelijk noten lezen en veel over allerlei ritmes en muziekstijlen. De lessen worden gegeven op verschillende tijden in overleg met jou.

De jeugdbigband repeteert in Deventer.